Over mij


Reeds op jonge leeftijd was ik gebeten door sport. Als kleuter startte ik in Gymclub Knokke-Heist, daarna werd ik ook al snel duiveltje bij R.F.C.Knokke. De daaropvolgende jaren leerde ik nog tennissen, golfen en probeerde mijn grenzen te verleggen met deelname aan enkele triatlons...

In mijn schoolcarrière werden de belangrijkste keuzes eveneens sterk beïnvloed door mijn liefde voor sport. Na het volgen van de richting Lichamelijke Opvoeding en Sport in het secundair onderwijs, behaalde ik mijn diploma Sportleerkracht en Bewegingsrecreatie aan HoGent. Als sportleerkracht volg ik het voorbeeld van mijn opa en oma die heel hun leven met passie in het vak stonden en ook buiten de school vurige ambassadeurs waren van "meer sport voor iedereen". In diezelfde periode werd ik ook redder aan zee en behaalde ik bij BLOSO een diploma als zwemtrainer.

Gedurende mijn studietijd aan de hogeschool nam ik als keuzevak fitness, sindsdien is mijn interesse blijven toenemen en verdiepte ik mijn kennis verder. Tijdens mijn praktische opleiding aan HoGent liep ik stage in verschillende fitnesscentra. Als aanvulling bleef ik daarnaast zelfstandig oefenen en experimenteren met verschillende trainingsmethodes. Dit gebeurde meestal op een functionele manier, zonder veel toestellen of gewichten maar met een voorkeur voor cardiovasculaire buitensport.

Intussen behaalde ik een bijkomend diploma personal coach , en volgde een opleiding voor de professionele afname van lactaattesten (maximale inspanningstesten).


Door mijn liefde voor sport en mijn diverse opleidingen ben ik vandaag wie ik ben: voorstander van functioneel sporten. Als de omstandigheden het toelaten verkies ik zelf sporten in openlucht, activiteiten omringd door de natuur zijn immers gezond voor lichaam en geest!